Ανάμεικτη Σαλάτα με Αποξηραμένα Σύκα
Η σαλάτα με αποξηραμένα σύκα είναι μια απ’ τις αγαπημένες Μεσσηνιακές συνταγές. Τα μεσσηνιακά, αποξηραμένα σύκα αποτελούν ένα μοναδικό super food, πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών, που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην διάρκεια όλης της χρονιάς. Με την συνταγή της ανάμεικτης σαλάτας τα έχετε στο τραπέζι σας κάθε μέρα, εύκολα και με ελάχιστα βήματα. Μάλιστα, οι έντονες γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματά της την καθιστούν αγαπημένη επιλογή για τα εορταστικά τραπέζια.

Ανάμεικτη Σαλάτα με Αποξηραμένα Σύκα
Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσάμικου, Messino, με σύκο και κάνουμε πρωταγωνιστή της σαλάτας τον αγαπημένο μας καρπό! Προσθέτουμε Μεσσηνιακό παστέλι, παρθένο ελαιόλαδο και μία μοναδική, σπιτική vinaigrette.
Υλικά
- 300 γρ. ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
- 60 γρ. αποξηραμένα σύκα κομμένα στα 4
- 100 γρ. παστέλι
- 150 γρ. αχλάδι κομμένο σε καρέ
- 60 γρ. γαλλικός κατσικίσιος κορμός κομμένος σε φέτα
Για την βινεγκρέτ:
- 6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, Messino, με σύκο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Παίρνουμε μια κούπα και προσθέτουμε όλα τα υλικά και την κρέμα βαλσάμικου, Messino, με σύκο για την βινεγκρέτ.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Παίρνουμε τα baby λαχανικά με το αχλάδι και πλένουμε καλά.
- Στη συνέχεια, κόβουμε το αχλάδι σε καρέ και τα σύκα στα 4 ή σε όποιο άλλο σχήμα και μέγεθος θέλουμε.
- Επιλέγουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και ρίχνουμε τα σαλατικά με τα σύκα και το αχλάδι. Προσθέτουμε την βινεγκρέτ μας και ανακατεύουμε καλά.
- Ανάβουμε τον φούρνο και προθερμαίνουμε για ελάχιστα λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί το τυρί και το ψήνουμε στο grill του φούρνου, μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει.
- Αν θέλουμε, τοποθετούμε και λαδόκολλα, ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να κολλήσει στην επιφάνεια.
- Τέλος, σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα όμορφο βαθύ πιάτο και τοποθετούμε από πάνω το παστέλι, με το ψητό κατσικίσιο τυρί.
Tip της Συνταγής:
- Στη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα μπορείτε να κάνετε κι άλλες παραλλαγές! Γαρνίρετε με κρέμα βαλσάμικου, Messino, με μέλι αντί για σύκο ή αντικαταστήστε το κατσικίσιο τυρί με blue cheese.