Μπουτάκια Κοτόπουλο με Βαλσάμικο, Μέλι και Σουσάμι

Μπουτάκια κοτόπουλο με βαλσάμικο Messino

Το καραμελωμένο κοτόπουλο με Βαλσάμικο και μέλι είναι το πιάτο που θα συνοδεύσει εύκολα και οικονομικά τα οικογενειακά σας τραπέζια! Δίνοντας μεγάλη σημασία στην προεργασία του κρέατος και με μικρό χρόνο εκτέλεσης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό γεύμα.

 

Μπουτάκια κοτόπουλο με βαλσάμικο Messino

Μπουτάκια Κοτόπουλο με Βαλσάμικο, Μέλι και Σουσάμι

Για να φτιάξουμε ένα πολύ γευστικό κοτόπουλο με έντονα αρώματα χρειαζόμαστε τη μαρινάδα. Με την μείξη υλικών όπως το Βαλσάμικο με μέλι Messino, το μπούκοβο, το τζίντζερ και το μέλι δημιουργούμε μία γλυκόξινη και πικάντικη γεύση, που πραγματικά κάνει το πιάτο μοναδικό! Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου, ρύζι basmati ή μία φρέσκια εποχιακή σαλάτα.
Μερίδες 6
Εκτέλεση 50 mins
Αναμονή 4 hrs

Υλικά
  

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 60 γρ. βαλσάμικο με μέλι Messino
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • σουσάμι
Μπουτάκια κοτόπουλο με βαλσάμικο Messino και μέλι
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Σε ένα blender προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί η μαρινάδα μας.
  • Βάζουμε γάντια χειρουργικής ή μιας χρήσης για μεγαλύτερη ασφάλεια, πλένουμε ελαφρώς τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια, περιχύνουμε την μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να καλύψουν οι γεύσεις όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, να απορροφηθούν τα αρώματα και οι γεύσεις, για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200C αέρα.
  • Καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, αφαιρούμε από την μαρινάδα το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, ενώ ανά διαστήματα βουτάμε ένα πινέλο στη μαρινάδα και αλείφουμε το κοτόπουλο καθώς ψήνεται.
  • Βγάζουμε τα μπούτια από τον φούρνο, όταν έχουν πάρει χρώμα και είναι έτοιμα.
  • Στο τέλος, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το φρέσκο κρεμμύδι.

Tip της Συνταγής:

  • Απολυμαίνουμε πολύ καλά τις επιφάνειες που ακούμπησε το κοτόπουλο για λόγους υγιεινής.
  • Παραμένουμε εντός των χρόνων ψησίματος, φροντίζοντας να διατηρηθεί το κοτόπουλο ζουμερό και να μη στεγνώσει.
Share