Γκασπάτσο

Γκασπάτσο

Το γκασπάτσο προέρχεται απ’ την Ανδαλουσία και είναι από τις πιο διάσημες κρύες σούπες. Πρόκειται για μία καλοκαιρινή δροσερή και αρωματική ντοματόσουπα, με μεσογειακά υλικά! Η ισορροπία της συνταγής, σε συνδυασμό με την απλότητά της και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών, δημιουργεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Γκασπάτσο

Γκασπάτσο

Το γκασπάτσο είναι, στην πραγματικότητα, μια πολτοποιημένη χωριάτικη σαλάτα και ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική γεύση! Με φρέσκα και ζουμερά λαχανικά δημιουργούμε ένα μείγμα “πλούσιων” γεύσεων, ενώ το ξύδι Messino από κόκκινο κρασί απογειώνει τη γεύση με την οξύτητα του!
Μερίδες 4
Εκτέλεση 15 mins
Αναμονή 2 hrs

Υλικά
  

  • 1 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 αγγούρι μικρό
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί Messino
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί χωρίς κόρα
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
Γκασπάτσο με ξύδι από κόκκινο κρασί Messino
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και χοντροκόβουμε τα ντοματίνια, την πιπεριά, το αγγούρι, το κρεμμύδι και το ψωμί και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κόκκινο ξύδι Messino, το αλάτι και την ζάχαρη και αρχίζουμε να τα “πλάθουμε” με τα χέρια μας, πιέζοντάς τα με δύναμη.
  • Αφού ομογενοποιηθούν αρκετά, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο blender και χτυπάμε, ώστε να γίνει πολτός. Αν μας αρέσουν τα πικάντικα, μάλιστα, μπορούμε να προσθέσουμε και ½ πιπερίτσα τσίλι.
  • Σερβίρουμε την σούπα κρύα σε μικρά μπολάκια και στολίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Tip της Συνταγής:

  • Τα χειροποίητα κρουτόν μπορούν να απογειώσουν την συνταγή σας, δίνοντάς της την τραγανότητα που λείπει! Για να τα ετοιμάσετε, η διαδικασία είναι πολύ απλή:
  • Κόψτε λίγο ψωμί σε μικρά κυβάκια (ψίχα και κόρα).
  • Ραντίστε τα με ελάχιστο ελαιόλαδο, ξερό βασιλικό και σκόρδο και ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας.
  • Ψήστε στον φούρνο για 15’ και απολαύστε τα στο γκασπάτσο σας!
Share