Καραμελωμένα Κρεμμύδια με Μπαλσάμικο

Καραμελωμένα κρεμμύδια

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια με μπαλσάμικο αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες γαρνιτούρες στα πιάτα, προσθέτοντας τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση! Η γλυκιά γεύση του καραμελώματος και το όμορφο χρώμα τους τα κάνουν ιδανικά συνοδευτικά για street food, burgers, hot dogs αλλά και ψητό κρέας. Είναι έτοιμα με ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο χρόνο!

Καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα Κρεμμύδια με Μπαλσάμικο

Στα δικά μας καραμελωμένα κρεμμύδια προσθέσαμε ξύδι Βαλσάμικου με μέλι, Messino, για να κάνουμε ακόμα πιο έντονη τη γεύση τους. Η οξύτητα του Βαλσάμικου ξυδιού, Messino, και η γλυκύτητα του μελιού συνδυάζονται σε ένα απόλυτα εναρμονισμένο αποτέλεσμα και δημιουργούν το βαλσάμικο με μέλι Messino, το οποίο προσφέρει μια μοναδική ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο μας! Τέλος, προσθέτοντας φύλλα δάφνης δίνουμε ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο και έντονο άρωμα στη συνταγή μας. 
Μερίδες 2
Εκτέλεση 10 mins

Υλικά
  

  • 500 γρ. κρεμμύδια ξερά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. Ξύδι Βαλσάμικο με μέλι Messino
Καραμελωμένα κρεμμύδια με βαλσάμικο MESSINO
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Ξεφλουδίζουμε τα ξερά κρεμμύδια μας και τα κόβουμε σε φέτες ή σε σχήμα που προτιμούμε.
  • Βάζουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την δάφνη και το αλάτι, τα σοτάρουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν την γλύκα τους.
  • Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε την ζάχαρη, αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι Βαλσάμικο με μέλι Messino.
  • Μόλις καραμελώσει η σάλτσα, αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε μπωλ ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί στον πάτο.

Tip της Συνταγής:

  • Όταν φτιάχνουμε καραμελωμένα κρεμμύδια με μπαλσάμικο για να συνοδεύσουν το γεύμα μας, διατηρούμε πάντα την φωτιά χαμηλή. Δεν ανακατεύουμε συχνά και δίνουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο στο φαγητό. Στόχος μας είναι να μαλακώσει το κρεμμύδι σταδιακά και όχι να τσιγαριστεί, ώστε να αναδείξει σωστά αρώματα και γεύσεις! Ιδανικό χρώμα για το αποτέλεσμα μας είναι το καφέ και όχι το ανοιχτό ξανθό.
  • Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο ψυγείο έως και για 7 μέρες.
Share