Πανακότα με Φράουλα και Δημητριακά Βρώμης

Πανακότα με φράουλα

Η πανακότα με φράουλα αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα ελαφριά επιδόρπια και συνοδεύεται σχεδόν πάντα από φρούτα ή σάλτσα φρέσκων φρούτων. Απλή στην εκτέλεση, γρήγορη και νόστιμη μπορεί να καταναλωθεί όλο τον χρόνο, αφού μπορούμε να βρούμε κατεψυγμένες φράουλες ακόμα και εκτός εποχής.

Πανακότα με φράουλα

Πανακότα με Φράουλα και Δημητριακά Βρώμης

Το μυστικό για την πιο τέλεια πανακότα με φράουλα είναι να ισορροπήσει η ανάλαφρη υφή της με την πλούσια φρουτώδη γεύση της επικάλυψης! Έτσι, αναπόσπαστο υλικό μας γίνεται η κρέμα Βαλσάμικου φράουλα, Messino. Ισορροπεί τη γλυκύτητα του πιάτου και μετατρέπει μία κλασσική πανακότα σε ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι. Γαρνίρουμε με δημητριακά βρώμης και, με αυτή την μικρή παραλλαγή, κάνουμε το επιδόρπιό μας ακόμα πιο χορταστικό και ιδιαίτερο!
Μερίδες 4
Εκτέλεση 30 mins
Αναμονή 2 hrs

Υλικά
  

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 12 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 βανίλια φυσική
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. φράουλες φρέσκιες
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρέμα Βαλσάμικου φράουλα Messino
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
  • 80 γρ. δημητριακά βρώμης
Πανακότα με φράουλα και κρέμα βαλσάμικου φράουλα Messino
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για δέκα λεπτά.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και την βανίλια, την οποία έχουμε ανοίξει πρώτα κατά μήκος με ένα μαχαίρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και μόλις φτάσει η κρέμα σε βρασμό αποσύρουμε από το μάτι.
  • Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα στύβουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε μικρές φόρμες η μπωλ της επιλογής μας και περιμένουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τις βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η πανακότα μας.
  • Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις κόβουμε σε τέταρτα και τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με την ζάχαρη, την κρέμα Βαλσάμικου φράουλα, Messino, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον προκειμένου να μαριναριστούν τα φρούτα μας.
  • Σερβίρουμε την πανακότα και γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και τα δημητριακά βρώμης.

Tip της Συνταγής:

  • Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με νέες γεύσεις και συνδυασμούς, προσθέστε μαστίχα στην πανακότα σας! Είναι η γεύση που θα δώσει νέα ταυτότητα στο πιάτο.
  • Αντί για δημητριακά, μπορείτε να γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε το!
Share