Πατατοσαλάτα Συνταγή

Πατατοσαλάτα συνταγή

Με μόλις 30 λεπτά στη κουζίνα μπορείτε να δημιουργήσετε την πιο νόστιμη και οικονομική πατατοσαλάτα συνταγή! Πρόκειται για ένα πιάτο το οποίο ξεγελάει με την φαινομενική απλότητά του, όμως ενθουσιάζει σε γεύση. Το συστατικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα, η πατάτα, δημιουργεί ένα απ’ τα πιο αγαπημένα μας κρύα πιάτα! Ιδανική επιλογή για ορεκτικό, σαλάτα ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα!

Πατατοσαλάτα συνταγή

Πατατοσαλάτα Συνταγή

Δίνουμε ένταση στην μανιάτικη πατατοσαλάτα συνταγή μας, χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι, Messino. Η οξύτητα του συστατικού, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά, μετατρέπουν το πιάτο μας σε ένα αξέχαστο γευστικό ταξίδι. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με κρέμα Βαλσάμικου πορτοκάλι, Messino, και ισορροπούμε την όξινη γεύση, ενώ παράλληλα διατηρούμε στοιχεία της παραδοσιακής εκδοχής της πατατοσαλάτας. Με αγαπημένες προσθήκες, όπως οι αυθεντικές ελιές Μεσσηνίας και η κάπαρη, κάνουμε το πιάτο μας ακόμα πιο γευστικό με πολλαπλές υφές!
Μερίδες 6
Εκτέλεση 1 hr

Υλικά
  

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες ροδέλα
  • 200 γρ. χοιρινό παστό
  • 80 γρ. φιλέτα πορτοκαλιού
  • 2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. λευκό ξύδι Messino
  • 50 γρ. κρέμα Βαλσάμικου πορτοκάλι Messino
  • 20 γρ. κάπαρη
  • μυρώνια
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατατοσαλάτα συνταγή με ξύδι Messino
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Επιλέγουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, την γεμίζουμε με νερό, προσθέτουμε αλάτι και το φέρνουμε σε βρασμό
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε κύβους.
  • Παίρνουμε τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια και τα μυρώνια και αφού πλυθούν καλά τα ψιλοκόβουμε.
  • Προσθέτουμε το λευκό ξύδι Messino, την κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι, Messino, και το παρθένο ελαιόλαδο σε μια κούπα και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ τα κυβάκια πατάτας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από τα μυρώνια.
  • Περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε αλατοπίπερο και γαρνίρουμε με τα μυρώνια.
  • Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 20-30 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Tip της Συνταγής:

  • Η επιτυχία της Μανιάτικης πατατοσαλάτας κρύβεται στο dressing! Πειραματιστείτε και με άλλες γεύσεις που μπορεί να ταιριάξουν, όπως η κρέμα βαλσάμικου, Messino, με ρόδι ή με σύκο!
Share