Πολίτικη Σαλάτα

Πολίτικη σαλάτα

Η πολίτικη σαλάτα είναι μία παραδοσιακή αγαπημένη σαλάτα για όλους μας, η οποία ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα της αλλά και την πολύχρωμη εμφάνιση της! Είναι μία πιο χειμερινή σαλάτα, με μοναδικές γεύσεις από την ανάμιξη του λάχανου με την ποικιλία των λαχανικών που χρησιμοποιούνται. Τραγανή, γλυκιά, αλλά και έντονη είναι η εύκολη επιλογή για κάθε σας τραπέζι!

Πολίτικη σαλάτα

Πολίτικη Σαλάτα

Στη δική μας εκδοχή για την πολίτικη σαλάτα σας προτείνουμε να προσθέσετε αυθεντικό μηλόξυδο, Messino, και 3 συστατικά έκπληξη: χοιρινό παστό, σταφίδα σουλτανίνα & sticks πράσινου μήλου! Χάρις στις ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα των συστατικών αυτών και την τραγανότητα που προσφέρουν, μετατρέπουμε την αγαπημένη σε όλους μας πολίτικη σαλάτα σε μία πιο «αναβαθισμένη» και μοντέρνα εκδοχή της με πολλές διαφορετικές υφές.
Μερίδες 4
Εκτέλεση 10 mins

Υλικά
  

  • 300 γρ. λάχανο τριμμένο
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 150 γρ. σελινόριζα κομμένη σε sticks
  • 100 γρ. πράσινο μήλο κομμένο σε sticks
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε sticks
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μηλόξυδο Messino
  • 60 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • ανθός αλατιού
  • ½ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 50 γρ. χοιρινό παστό (προαιρετικά)
Πολίτικη σαλάτα με μηλόξυδο MESSINO
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Κόβουμε την σελινόριζα, την κόκκινη πιπεριά και το μήλο σε μικρά sticks.
  • Τρίβουμε καλά το λάχανο και το καρότο.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, την σελινόριζα, το πράσινο μήλο, την κόκκινη πιπεριά, τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Περιχύνουμε με Μηλόξυδο Messino, ελαιόλαδο και αλάτι κατά προτίμηση.
  • Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με την σταφίδα και το παστό προαιρετικά.

Tip της Συνταγής:

  • Αφήστε τη να μαριναριστεί μία ώρα πριν την σερβίρετε, για να έχετε ακόμα πιο έντονη γεύση!
  • Εάν δε βάλετε μπούκοβο, προσθέστε ελάχιστο τσίλι ή πάπρικα για να δώσετε μια μικρή αίσθηση καυτερού!
  • Ρίξτε, στο τέλος, από πάνω λίγα κουκουνάρια και αποκτήστε ένα πιο τραγανό στοιχείο!
Share