Ψαρονέφρι με Μπαλσάμικο και Μέλι

Ψαρονέφρι με μπαλσάμικο και μέλι

Τρυφερό κομμάτι χοιρινού με μελωμένη γεύση και ελάχιστος χρόνος εκτέλεσης είναι όσα χαρακτηρίζουν το ψαρονέφρι με μπαλσάμικο και μέλι! Ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο, ένα οικογενειακό ή εορταστικό τραπέζι. Μπορεί να συνοδευτεί άψογα με πουρέ, ρύζι, ψητά λαχανικά ή εποχιακή σαλάτα.

Ψαρονέφρι με μπαλσάμικο και μέλι

Ψαρονέφρι με Μπαλσάμικο και Μέλι

Προσθέτοντας κρέμα Βαλσάμικου μέλι, Messino, δίνουμε την απαραίτητη ένταση στην εξαιρετικά ντελικάτη και ήπια γεύση που έχει το ψαρονέφρι! Συνδυάζοντας τις γεύσεις από το μέλι, το λευκό κρασί και τα παραδοσιακά μπαχαρικά απογειώνουμε το ψαρονέφρι και το κάνουμε να “λιώνει” στο στόμα. Ενώ με το ρύζι basmati, τα φύλλα δάφνης και το φρέσκο θυμάρι κάνουμε το πιάτο μας ακόμα πιο αρωματικό δημιουργώντας ένα αξέχαστο γευστικό ταξίδι. 
Μερίδες 4
Εκτέλεση 1 hr

Υλικά
  

  • 4 κομμάτια ψαρονέφρι περίπου 250 γρ. το καθένα
  • 1 πακέτο ρύζι basmati
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 γρ. κόλιανδρο κόκκους
  • 10 γρ. πιπέρι κόκκους
  • φρέσκο θυμάρι
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. κρέμα βαλσάμικου μέλι Messino
  • 60 γρ. μέλι
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
Ψαρονέφρι με μπαλσάμικο και μέλι, συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Aλευρώνουμε τα ψαρονέφρια ολόκληρα όπως είναι και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε δύο δόσεις. Θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμα και τα τέσσερα φιλέτα τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του, σβήνουμε με κρέμα Βαλσάμικου μέλι, Messino, και λευκό κρασί. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί και το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και βράζουμε την σάλτσα μας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Όταν η σάλτσα ετοιμαστεί, περιχύνουμε με αυτή το ψαρονέφρι και ψήνουμε στον φούρνο αυστηρά για 15 περίπου λεπτά.
  • Αφαιρούμε το κρέας και το αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2εκ. και σουρώνουμε την σάλτσα, με την οποία περιχύνουμε το κρέας.
  • Επιλέγουμε μια μέτρια προς μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 λίτρο αλατισμένο νερό και περιμένουμε να βράσει.
  • Βράζουμε το αρωματικό ρύζι basmati με βάση την συσκευασία και σερβίρουμε αμέσως μαζί με τις φέτες ψαρονέφρι.

Tip της Συνταγής:

  • Το ψαρονέφρι είναι το κομμάτι χοιρινού με τις πιο τρυφερές κοπές! Γι’ αυτό φροντίζουμε και διατηρούμε αυστηρά τους χρόνους παρασκευής (ιδίως τα 15 λεπτά του φούρνου), κρατώντας το κρέας μας ζουμερό Έτσι, θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για ψαρονέφρι με μπαλσάμικο και μέλι.
Share