Σαλάτα Καπρέζε
Η σαλάτα καπρέζε αποτελεί μια συνταγή κλειδί της ιταλικής γαστρονομίας! Με το πέρασμα των χρόνων έχει καθιερωθεί και στο ελληνικό τραπέζι τόσο για την ιδιαίτερη γεύση της όσο και για την ευκολία της. Βασικά συστατικά της είναι η μοτσαρέλα (κατά προτίμηση από βουβαλίσιο γάλα - mozzarella di bufala), η ντομάτα και ο βασιλικός. Η σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί όλο τον χρόνο, ωστόσο προτιμούνται οι καλοκαιρινοί μήνες λόγω της ντομάτας!

Σαλάτα Καπρέζε
Η προσθήκη της Κρέμας Βαλσάμικου βασιλικός, Messino, απογειώνει την σαλάτα καπρέζε. Επιπλέον προτείνουμε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη γεύση της με λίγη ρόκα baby, μεσσηνιακό παρθένο ελαιόλαδο, φύλλα βασιλικού και νιφάδες ανθού αλατιού. Ένας τέλειος γευστικός συνδυασμός που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Υλικά
- 300 γρ. πολύχρωμα τοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γρ. μοτσαρέλλα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου βασιλικός Messino
- λίγα φύλλα baby ρόκας και φρέσκου βασιλικού
- ανθός αλατιού
- χωριάτικο προζυμένιο ψωμί (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Πλένουμε καλά τα ντοματίνια μας, τα κόβουμε στην μέση και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
- Κόβουμε την μοτσαρέλα σε τέσσερα κομμάτια, και την προσθέτουμε στο μπωλ μαζί με το ελαιόλαδο, τον ανθό αλατιού και την κρέμα Βαλσάμικου βασιλικός, Messino.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και σερβίρουμε περίτεχνα σε πιάτο.
- Τέλος, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, baby ρόκα και κρέμα Βαλσάμικου βασιλικός, Messino.
- Για μεγαλύτερη απόλαυση, συνοδεύουμε με φέτες από φρέσκο, χωριάτικο, προζυμένιο ψωμί.
Tip της Συνταγής:
- Φροντίζουμε η βουβαλίσια μοτσαρέλα μας να έχει στεγνώσει από νερό και υγρά, αφήνοντάς της για 10 με 15 λεπτά πριν την χρήση της πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Για ακόμα πιο έντονη γεύση προτείνουμε να προσθέσετε και πέστο βασιλικού είτε σπιτικό είτε έτοιμο!
- Αν θέλουμε μια πιο gourmet και ιδαίτερη εμφάνιση για το πιάτο μας, φροντίζουμε να δώσουμε “ύψος” στα υλικά! Πολύ απλά, εναλλάσσουμε τις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας, με την μια πάνω στην άλλη. Για τις τελευταίες πινελιές, γαρνίρουμε με βασιλικό και ραντίζουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
- Αν, πάλι, θέλουμε μία εντελώς διαφοροποιημένη παρουσίαση, και όχι συνηθισμένη, τότε επιλέγουμε ντοματίνια αντί για ντομάτες και μετατρέπουμε τις φέτες μοτσαρέλας σε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό σκεύος “παριζιέν”. Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε για να ενωθούν γεύσεις και αρώματα!