Σαλάτα Σπανάκι με Πορτοκάλι και Λαλάγγια

Σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι

Η σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι είναι μια απόλυτα γευστική επιλογή, γεμάτη αντιοξειδωτικά στοιχεία. Χάρις στην υψηλή διατροφική αξία των βασικών υλικών της, και στις χαμηλές θερμίδες, η σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες αλλά υγιεινό γεύμα για όλους. Πρόκειται για ένα πιάτο που μπορεί να σας ακολουθήσει παντού και καταναλώνεται εύκολα όλο τον χρόνο. Συνοδεύει οικογενειακά ή εορταστικά τραπέζια, με το πορτοκάλι να είναι μία ευχάριστη δροσερή γευστική έκπληξη για όποιον τη δοκιμάζει.

Σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι

Σαλάτα Σπανάκι με Πορτοκάλι

Με την κρέμα Βαλσάμικου πορτοκάλι Messino στο τελικό σερβίρισμα, δίνουμε μία ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση που προσδίδει έναν πρωτότυπο χαρακτήρα στο πιάτο μας. Κάνει ακόμα πιο έντονη τη φρουτώδη γεύση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και όλα τα φυσικά αρώματα του φρέσκου πορτοκαλιού. Στη σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι προσθέτουμε και παραδοσιακά λαλάγγια τα οποία ποτίζουν από όλους τους χυμούς των υλικών και μετατρέπονται στον μεγάλο πρωταγωνιστή της σαλάτας μας. Τέλος, το παρθένο ελαιόλαδο έρχεται να ολοκληρώσει αυτό το πληθωρικό γευστικό αποτέλεσμα ενώ το σοταρισμένο παστό χοιρινό προσφέρει όλη την απαραίτητη τραγανότητα στη σαλάτα.
Μερίδες 2
Εκτέλεση 15 mins

Υλικά
  

  • 300 γρ. φύλλα σπανάκι
  • 50 γρ. φιλέτο πορτοκαλιού
  • 30 γρ. χοιρινό παστό σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. λαλάγγια
  • ελαιόλαδο

Για την βινεγκρέτ:

  • 6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι Messino
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι και κρέμα βαλσαμικού MESSINO
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες φέτες τού χοιρινού παστού με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν το άρωμα τους. Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ σε ένα blender/ shaker και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι και την βινεγκρέτ και τα σερβίρουμε σε ένα μπωλ.
  • Τοποθετούμε από πάνω το παστό, τα φιλέτα πορτοκαλιού και τα λαλάγγια. Τα χρησιμοποιούμε είτε ολόκληρα, είτε θρυμματισμένα με τα χέρια μας.
  • Περιχύστε με Κρέμα Βαλσάμικου πορτοκάλι Messino για επιπλέον άρωμα και γεύση πορτοκαλιού.

Tip της Συνταγής:

  • Αφαιρέστε το παστό για να έχετε ένα αμιγώς χορτοφαγικό πιάτο!
  • Αντικαταστήστε την απλή μουστάρδα με μία ελαφρώς καυτερή, για να δώσετε λίγη σπιρτάδα στο πιάτο!
  • Επιλέξτε κάποια απ’ τις διαθέσιμες γεύσεις σε πέρλες, Messino, και δώστε αυτομάτως μια αίσθηση gourmet στο πιάτο σας!
Share