Τάκος με Κοτόπουλο, Guacamole και Chilli

Τάκος με κοτόπουλο

Τα τάκος με κοτόπουλο είναι από τα πιο διάσημα μεξικάνικα finger foods! Ετοιμάστε τα υλικά και τις παρασκευές από την προηγούμενη ημέρα και απλά συνδυάστε τα λίγο πριν το σερβίρισμα. Εναλλακτικά, σερβίρετέ τα στην αποδομημένη τους μορφή και επιτρέψτε στους καλεσμένους να φτιάξουν τους δικούς τους γευστικούς συνδυασμούς!

Τάκος με κοτόπουλο

Τάκος με Κοτόπουλο, Guacamole και Chilli

Αυτό που κάνει τα τάκος με κοτόπουλο τόσο μοναδικά είναι ο αρμονικός συνδυασμός της φρεσκάδας, με την οξύτητα και το καυτερό στοιχείο! Χρησιμοποιούμε την αυθεντική κρέμα βαλσάμικου, Messino, με γεύση τσίλι για να απογειώσουμε τις εντάσεις και “σβήνουμε” με το χειροποίητο γουακαμόλε μας. Τελειοποιούμε με μεσσηνιακό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα λαχανικά.
Μερίδες 4
Εκτέλεση 20 mins
Αναμονή 2 hrs

Υλικά
  

  • 1 συσκευασία τορτίγιας
  • 500 γρ. φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο
  • 40 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • ταντούρι (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • κόλιανδρο φρέσκο
  • τσίλι
  • 300 γρ. αβοκάντο ώριμο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • κρέμα βαλσάμικου τσίλι Messino
Τάκος με κοτόπουλο, guacamole και chilli
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

Για την μαρινάδα:

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Σε ένα βαθύ μπωλ προσθέτουμε το κρεμμύδι, το γιαούρτι, την μουστάρδα, το αλάτι, το ταντούρι μιξ και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Για το γουακαμόλε:

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο, ώστε να απομονωθεί η ψίχα και προσθέτουμε το λάιμ. Στη συνέχεια πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  • Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε μικρά καρέ και το προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο, την ντομάτα, λίγο αλάτι και τον φρέσκο κόλιανδρο στο αβοκάντο.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Για την υπόλοιπη συνταγή:

  • Βγάζουμε τα φιλετάκια από το ψυγείο και τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
  • Ανοίγουμε την τορτίγια, βάζουμε γουακαμόλε και το τεμαχισμένο κοτόπουλο και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο, τσίλι, κρέμα βαλσάμικου τσίλι, Messino, και τυλίγουμε.

Tip της Συνταγής:

  • Μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα τις τορτίγιες μας πιο τραγανές:
  • Απλώνουμε κάθε μία απ’ αυτές σε δύο σιδεράκια σχάρας του φούρνου και τις αφήνουμε να κρέμονται προς τα κάτω!
  • Τις ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
  • Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου 5 με 6 λεπτά. Προσοχή μη καούν!
Share