Go Back
Κρύα μακαρονοσαλάτα με βαλσάμικο MESSINO

Κρύα Μακαρονοσαλάτα με Στριφτάδια & Ψητά Λαχανικά

Η συνταγή μας με παραδοσιακά στριφτάδια, πέστο και λαχανικά έχει ένα παραπάνω twist, καθώς της έχουμε προσθέσει 2 ακόμα αγαπημένα στοιχεία της Μεσσηνιακής κουζίνας: τις ελιές καλαμών και την σφέλλα! Η γεύση της μακαρονοσαλάτας απογειώνεται γαρνίροντας την με την κρέμα βαλσάμικου, Messino, με βασιλικό και, βέβαια, παρθένο ελαιόλαδο.
Μερίδες 4
Εκτέλεση 30 mins

Υλικά
  

  • 1 πακέτο στριφτάδια 500γρ.
  • 20 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλα
  • 200 γρ. σφέλα Μεσσηνίας κομμένη σε μικρά καρέ
  • 4 κ.σ. κρέμα Βαλσάμικου βασιλικός Messino
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το πέστο:

  • 100 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. φουντούκι
  • 80 γρ. παρμεζάνα
[vc_row][vc_column width="7/12"][vc_single_image dynamic="yes" dynamic_source="secondary" media_width_percent="100" uncode_shortcode_id="139027"][/vc_column][vc_column column_width_percent="100" position_vertical="middle" align_horizontal="align_center" gutter_size="3" overlay_alpha="50" shift_x="0" shift_y="0" shift_y_down="0" z_index="0" medium_width="0" mobile_width="0" width="5/12" uncode_shortcode_id="114578"][vc_raw_html]JTVCc2N1JTIwbmFtZSUzRCUyMnJlY2lwZS1jcmVhdGVkLXdpdGgtcHJvZHVjdC1mdWxsJTIyJTVE[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε αλάτι για γρηγορότερο βρασμό και γεύση.
  • Βράζουμε τα Στριφτάδια σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε, απλώνουμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ώστε να μη κολλήσουν.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το κολοκύθι και την μελιτζάνα σε φέτες και τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για δέκα λεπτά.
  • Για το πέστο ρόκας, τοποθετούμε όλα τα υλικά,εκτός από το ελαιόλαδο στο blender και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο αργά και αλάτι/πιπέρι κατά προτίμηση.
  • Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ τα ζυμαρικά μας, τα ψητά λαχανικά, πέστο ρόκας και προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και την Σφέλα.
  • Ολοκληρώνουμε με την Kρέμα Βαλσάμικου βασιλικός, Messino, και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Tip της Συνταγής:

  • Πειραματιστείτε σε διαφορετικές εκδοχές της μακαρονοσαλάτας! Αλλάξτε τα λαχανικά ανάλογα την εποχή, παίξτε με τα χρώματα κι επιλέξτε σε κάθε σας εκδοχή την κρέμα Βαλσάμικου, Messino, που σας ταιριάζει καλύτερα: πορτοκάλι, σύκο, ρόδι αλλά και μέλι, τρούφα ή τσίλι.