Go Back
Μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες και κρέμα βαλσαμικού Messino

Μοσχάρι Ραγού με Παπαρδέλες

Πετυχαίνουμε την απαραίτητη οξύτητα που ισορροπεί το πιάτο με κρέμα Βαλσάμικου τρούφα, Messino! Η έξτρα προσθήκη του αστεροειδούς γλυκάνισου χαρίζει τα πιο πλούσια αρώματα, ενώ το συνοδεύουμε και με χειροποίητες παραδοσιακές παπαρδέλες. Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις παπαρδέλες με κριθαράκι ή ρύζι. Έτσι, μετατρέπουμε μία κλασσική δημοφιλή συνταγή σε μία ιδιαίτερη εκδοχή της με παραδοσιακό χαρακτήρα.
Μερίδες 4
Εκτέλεση 2 hrs 30 mins

Υλικά
  

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πακέτο πακέτο παραδοσιακές παπαρδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 καρότα
  • 2 κλ. σέλερυ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 10 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 γρ. Βαλσάμικο ξύδι Messino
  • 1 λίτρο κοκκίνο κρασί αγιωργίτικο
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
[vc_row][vc_column width="7/12"][vc_single_image dynamic="yes" dynamic_source="secondary" media_width_percent="100" uncode_shortcode_id="139027"][/vc_column][vc_column column_width_percent="100" position_vertical="middle" align_horizontal="align_center" gutter_size="3" overlay_alpha="50" shift_x="0" shift_y="0" shift_y_down="0" z_index="0" medium_width="0" mobile_width="0" width="5/12" uncode_shortcode_id="114578"][vc_raw_html]JTVCc2N1JTIwbmFtZSUzRCUyMnJlY2lwZS1jcmVhdGVkLXdpdGgtcHJvZHVjdC1mdWxsJTIyJTVE[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Οδηγίες
 

  • Παίρνουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι και τα χοντροκόβουμε.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις, κάψει προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το σκόρδο και περιμένουμε να βγάλει τις μυρωδιές του. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και τον γλυκάνισο.
  • Σβήνουμε με την κρέμα Βαλσάμικου τρούφα, Messino, και το κόκκινο κρασί και μόλις πάρει βράση και εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και τον ζωμό.
  • Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χτένι σε τρεις δόσεις, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου 2 ώρες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν έχει μαλακώσει πια, αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε την σάλτσα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε άφθονο αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και βράζουμε σύμφωνα με την αναγραφόμενη ώρα στο πακέτο.
  • Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, σερβίρουμε μαζί με το κρέας, περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα.

Tip της Συνταγής:

  • Αν ο χρόνος σας είναι σχετικά περιορισμένος, χρησιμοποιήστε χύτρα ταχύτητας! Έτσι, θα μειώσετε τον χρόνο παρασκευής στο μισό και δε θα χάσετε την τρυφερότητα του κρέατος.