Our history
1975
Panagiotis Papadeas initiated his business by brewing vinegar in old wooden barrels, using wine from local wineries in Kalamata, Greece
1984
Dionisios Papadeas takes over the company and his main concern is the modernization of company’s facilities.
1994
Our facilities are transferred in a newly -built plant in the Industrial area of Kalamata. Old wooden barrels are replaced by high –tech inox acidifiers and containers.
1996
The pursue of international customers begins and our first market is Europe , where we export bulk vinegar in tanks.
2000
We expand our clientele in bulk vinegar in more European countries, especially in central Europe. Messino brand is created and we produce our first bottled products.
2003
Our exports are flourishing and expanding. At this time, Italy and Germany are our main markets for bulk vinegar.
2014
Panos Papadeas, the youngest, successes his father and perpetuates the vision of his grandfather, the original owner. A new era of rapid growth of Messino vinegar begins. New and innovative product lines are created, such as balsamic creams, while our exports expand across the Atlantic for the first time.
2017
We participate for the first time in International Food shows and we create new strategic partnerships and distribution networks all over the world.
2018
After long-time research, we launch our most innovative and modern product line, balsamic pearls. Inspired by molecular gastronomy and the latest food trends, we are the first in Greece to produce balsamic pearls. Today, the pearls consisting of a variety of four different flavors are very popular all over the world adding value to our MESSINO brand.
2019 till
Today
Our production capacity has increased up to 15.000 tons of vinegar annually. All of our production lines are certified by quality systems and ruled by strict guidelines with a continuous quality assurance system. “Messino” is gradually settling its presence as a brand in Greek market, while we are expanding in new markets. Search and production of new products continues and is always led by our vision, high quality and respect for our customers.
1975
Ο Παναγιώτης Παπαδέας ξεκινάει την δική του παραγωγή ξυδιού σε ξύλινα βαρέλια, συγκεντρώνοντας κρασί από τοπικούς αμπελώνες της Καλαμάτας.
1984
Ο Διονύσης Παπαδέας αναλαμβάνει την διαχείριση της εταιρείας.
Πρώτο του μέλημα είναι να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και την διαδικασία παραγωγής των προϊόντων.
1994
Οι εγκαταστάσεις μεταφέρονται στην Βιομηχανική περιοχή της Καλαμάτας σε άρτια εξοπλισμένο εργοστάσιο, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της
παραγωγής. Αντικαθιστούμε τα ξύλινα βαρέλια από inox δεξαμενές και οξοποιητές.
1996
Ξεκινούμε τις πρώτες προσπάθειες εξαγωγής των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.
2000
Επεκτείνουμε τις εξαγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας μας, κυρίως του ξυδιού σε χύμα μορφή. Επιπλέον, δημιουργούμε μια ευρεία γκάμα εμφιαλωμένων προϊόντων τα οποία διοχετεύονται κυρίως στο λιανεμπόριο της ελληνικής αγοράς και προχωρούμε στην δημιουργία του brand Messino.
2003
Αναπτύσσουμε περαιτέρω την εξαγωγική μας δραστηριότητα καταφέρνοντας να έχουμε ιδιαίτερη επιτυχία στις διεθνείς πωλήσεις, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών στην Ιταλία και στην Γερμανία.
2014
Αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας ο Πάνος Παπαδέας, συνεχίζοντας να εμπνέεται από τις ίδιες οικογενειακές αξίες του ιδρυτή της εταιρείας. Ξεκινάει μια νέα εποχή για την εταιρείας μας καθώς δημιουργούνται νέα και καινοτόμα προϊόντα, όπως η σειρά με τις κρέμες βαλσάμικου, ενώ διευρύνεται και η πελατειακή βάση εκτός ΕΕ.
2017
Συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε Διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και αναπτύσσουμε στρατηγικές συνεργασίες και νέα δίκτυα διανομής
2018
Τελειοποιείται και λανσάρεται, μετά από μια πολυετή έρευνα, η τελευταία τάση στην αγορά του βαλσάμικου ξυδιού, οι πέρλες βαλσάμικου . Βασισμένοι στην φιλοσοφία της μοριακής γαστρονομίας, γινόμαστε η πρώτη Ελληνική εταιρεία που παράγει πέρλες βαλσάμικου. Σήμερα, τα 4 και πλέον διαφορετικά είδη πέρλας παρουσιάζουν τεράστια ζήτηση κυρίως σε αγορές του εξωτερικού προσδίδοντας την αντίστοιχη προστιθέμενη αξία στο brand name MESSINO.
2019 έως
Σήμερα
Η εταιρεία μας, αυξάνει την συνολική ετήσια παραγωγική δυναμικότητα ξυδιού σε 15.000 τόνους ετησίως. Παράλληλα, εκσυγχρονίζεται και αυστηροποιείται ο ποιοτικός έλεγχος, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα πρότυπα και τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών.
Τα προϊόντα Messino αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο συμμέτοχης στην Ελληνική αγορά και εξάγονται σήμερα σε 18 χώρες. Η γκάμα των προϊόντων MESSINO γίνεται ολοένα πιο γνωστή και ελκυστική στους καταναλωτές. ∆ιαμορφώνονται ισχυρές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με βασικό γνώμονα το όραμα μας, την ποιότητα και τον σεβασμό για τον καταναλωτή.