Το Βαλσάμικο Ξύδι Messino, γνωστό και ως γλυκάδι, δημιουργήθηκε με αγάπη, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία στην παραγωγή προϊόντων ξυδιού, ακολουθώντας πάντα πιστά την οικογενειακή παραδοσιακή συνταγή χρόνων.
Το Βαλσάμικο ξύδι Messino παρασκευάζεται κυρίως από την πρόσμειξη μούστου σταφυλιών με ξύδι από ελληνικά κρασιά και παλαιώνεται σε κατάλληλες δεξαμενές για τουλάχιστον 6 μήνες. Δεν προστίθενται σάκχαρα, αλλά η γλυκιά γεύση του προέρχεται από την φυσική ζύμωση του μούστου. Είναι ελαφρώς παχύρρευστο, βαθιά αρωματικό, με έντονη γλυκόξινη γεύση, ταιριάζει σχεδόν με όλες τις γεύσεις και προσφέρει ένταση στα πιάτα σας με μόλις μία σταγόνα.
Το βαλσάμικο ξύδι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καθότι περιλαμβάνει πολυφαινόλες και έχει πολλαπλά οφέλη για την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του εγκεφάλου και της καρδιάς.
