Κρύα Μακαρονοσαλάτα με Στριφτάδια & Ψητά Λαχανικά

Η κρύα μακαρονοσαλάτα είναι ένα από τα πιο εύκολα, δροσερά γεύματα, ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όχι μόνο. Συνδυασμένη με λαχανικά και φυσικά στοιχεία γίνεται ένα πιάτο ελαφρύ που μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για ένα έξτρα γεύμα ή να το πάρουμε μαζί μας στο γραφείο.

Κρύα μακαρονοσαλάτα με βαλσάμικο MESSINO

Κρύα Μακαρονοσαλάτα με Στριφτάδια & Ψητά Λαχανικά

Η συνταγή μας με παραδοσιακά στριφτάδια, πέστο και λαχανικά έχει ένα παραπάνω twist, καθώς της έχουμε προσθέσει 2 ακόμα αγαπημένα στοιχεία της Μεσσηνιακής κουζίνας: τις ελιές καλαμών και την σφέλλα! Η γεύση της μακαρονοσαλάτας απογειώνεται γαρνίροντας την με την κρέμα βαλσάμικου, Messino, με βασιλικό και, βέβαια, παρθένο ελαιόλαδο.
Μερίδες 4
Εκτέλεση 30 mins

Υλικά
  

  • 1 πακέτο στριφτάδια 500γρ.
  • 20 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλα
  • 200 γρ. σφέλα Μεσσηνίας κομμένη σε μικρά καρέ
  • 4 κ.σ. κρέμα Βαλσάμικου βασιλικός Messino
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το πέστο:

  • 100 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. φουντούκι
  • 80 γρ. παρμεζάνα
Κρύα Μακαρονασαλάτα με αυθεντική κρέμα βαλσαμικού Messino
Η συνταγή δημιουργήθηκε με

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε αλάτι για γρηγορότερο βρασμό και γεύση.
  • Βράζουμε τα Στριφτάδια σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε, απλώνουμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ώστε να μη κολλήσουν.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το κολοκύθι και την μελιτζάνα σε φέτες και τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για δέκα λεπτά.
  • Για το πέστο ρόκας, τοποθετούμε όλα τα υλικά,εκτός από το ελαιόλαδο στο blender και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο αργά και αλάτι/πιπέρι κατά προτίμηση.
  • Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ τα ζυμαρικά μας, τα ψητά λαχανικά, πέστο ρόκας και προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και την Σφέλα.
  • Ολοκληρώνουμε με την Kρέμα Βαλσάμικου βασιλικός, Messino, και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Tip της Συνταγής:

  • Πειραματιστείτε σε διαφορετικές εκδοχές της μακαρονοσαλάτας! Αλλάξτε τα λαχανικά ανάλογα την εποχή, παίξτε με τα χρώματα κι επιλέξτε σε κάθε σας εκδοχή την κρέμα Βαλσάμικου, Messino, που σας ταιριάζει καλύτερα: πορτοκάλι, σύκο, ρόδι αλλά και μέλι, τρούφα ή τσίλι.
Share