Benedict Αυγά
Τα benedict αυγά είναι η αγαπημένη μας επιλογή σε κάθε brunch! Γρήγορα στην εκτέλεση και με την πληθωρική τους γεύση αποτελούν μία απίστευτα χορταστική, ζεστή επιλογή στο «πρωινό μας». Μπορείτε να τα δοκιμάσετε με διάφορα αλλαντικά, αναλόγως των προτιμήσεων σας, ή ακόμα και με σολωμό.

Benedict Αυγά
Τα benedict αυγά αποκτάνε μια νέα διάσταση με την προσθήκη του, άκρως αρωματικού, λευκού ξιδιού, Messino, με εστραγκόν το οποίο δένει άψογα με το μοσχαρίσιο παστράμι! Διατηρούμε αυστηρά τους κανόνες για το τέλειο ποσάρισμα των αυγών και της σάλτσας Ολλανδέζ, χωρίς να παραλείπουμε τις τοπικές παραδοσιακές πινελιές! Εμπλουτίζουμε με μεσσηνιακό παρθένο ελαιόλαδο, αναβαθμίζοντας την κλασσική εκδοχή του.
Υλικά
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 80 γρ. παστράμι μοσχαρίσιο (ή αλλαντικό της επιλογής σας)
- 2 αυγά
- σπανάκι baby
- 2 κρόκοι αυγού
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι με εστραγκόν Messino
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για την σάλτσα ολλανδέζ:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Σε μπεν-μαρί τοποθετούμε τους δύο κρόκους, με το ξύδι με εστραγκόν Messino και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μίγμα μας να αρχίζει να πήζει.
- Όταν πήξει, κατεβάζουμε από την φωτιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο.
- Μόλις ενσωματωθεί το βούτυρο, συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
Για τα αυγά ποσέ:
- Παίρνουμε 2 μικρά μπολάκια, τοποθετούμε μέσα μεμβράνη και φροντίζουμε να εξέχει αρκετά.
- Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό, αλάτι, πιπέρι, στρίβουμε τις άκρες από την μεμβράνη, ώστε να κλείσουν σαν σακουλάκι, και τις δένουμε με ένα σκοινάκι.
- Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα σακουλάκια με τα αυγά και βράζουμε για περίπου 4 λεπτά.
- Αφαιρούμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη προσεκτικά για να μην σπάσει το αβγό.
Για το σερβίρισμα:
- Φρυγανίζουμε το χωριάτικο ψωμί και το χρησιμοποιούμε σαν βάση για να δημιουργήσουμε δύο πιάτα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι από πάνω το παστράμι και έπειτα τα ποσέ αυγά, τα οποία αφαιρούμε προσεκτικά από την σακούλα τους.
- Περιχύνουμε με την σάλτσα Ολλανδέζ και σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Tip της Συνταγής:
- Η σάλτσα Ολλανδέζ διατηρείται αυστηρά σε θερμοκρασία δωματίου για 5-6 ώρες το μέγιστο. Μετά την παρασκευή της να καταναλώνεται άμεσα!