Καραμελωμένα Φρούτα με Πρόβειο Γιαούρτι
Τα καραμελωμένα φρούτα με γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ, αλλά και γευστικό, ταυτόχρονα, επιδόρπιο. Με πολύ γρήγορη και εύκολη εκτέλεση, τα καραμελωμένα φρούτα μπορούν να μετατραπούν σε ένα πεντανόστιμο γλυκό, ακόμα κι από τον πιο αρχάριο της κουζίνας. Μπορούν επίσης να συμπληρώσουν το μενού ενός brunch ή ως συνοδευτικό σε απογευματινό τσάι/καφέ.
Καραμελωμένα Φρούτα με Πρόβειο Γιαούρτι
Η απαλή γεύση των μήλων και των αχλαδιών συνδυάζεται μοναδικά με την εκρηκτική κρέμα Βαλσάμικου σύκο, Messino, ενώ το πρόβειο γιαούρτι προσφέρει φρεσκάδα και αφράτη υφή στο πιάτο σας. Η κανέλα δένει αρμονικά με το καραμέλωμα του Βαλσάμικου, Messino, όσο τα έντονα αρώματά τους μεταμορφώνουν τα φρούτα και το τελικό αποτέλεσμα σε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία!
Υλικά
- 150 γρ. αχλάδια
- 150 γρ. μήλα κόκκινα
- 150 γρ. μήλα πράσινα
- 85 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. πρόβειο γιαούρτι
- κρέμα Βαλσάμικου σύκο Messino
Οδηγίες
- Πλένουμε τα φρούτα μας, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε τέταρτα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να κάψει καλά.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε διαρκώς με ελαφριές κινήσεις μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να γίνεται καραμέλα.
- Μόλις πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και τελος τα φρούτα μας.
- Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα φρούτα. Σε περίπτωση που μειωθεί αρκετά η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
- Μόλις τα φρούτα μας μαλακώσουν ικανοποιητικά τα σερβίρουμε πάνω σε πρόβειο γιαούρτι και γαρνίρουμε με κρέμα Βαλσάμικου σύκο Messino.
Tip της Συνταγής:
- Προσοχή στην θερμοκρασία του τηγανιού, να παραμένει μέτρια προς χαμηλή για να πετύχουμε την σωστή υφή στην καραμέλα μας.
- Τα καραμελωμένα φρούτα ταιριάζουν απόλυτα με μία μπάλα παγωτού βανίλια. Διαφορετικά, δοκιμάστε οποιαδήποτε άλλη γεύση της επιλογής σας!