Κολοκυθόσουπα Βελουτέ με Τζίντζερ
Η κολοκυθόσουπα βελουτέ είναι μία εύκολη επιλογή για πρώτο πιάτο την φθινοπωρινή περίοδο, όταν έρχεται η εποχή της γλυκιάς κολοκύθας, αλλά και στα εορταστικά τραπέζια. Η βελούδινη υφή της και ο μικρός χρόνος προετοιμασίας της θα την κάνουν την αγαπημένη σας επιλογή σούπας για αρκετούς μήνες.
Κολοκυθόσουπα Βελουτέ με Τζίντζερ
Η δική μας εκδοχή στην κολοκυθόσουπα βελουτέ με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος έχει μία πλούσια βαθιά γεύση, που θα θυμούνται όλοι. Προσθέτοντας μήλο και καρότο πετυχαίνουμε πιο έντονη γλυκύτητα στη κολοκυθόσουπα, ενώ η κρέμα Βαλσάμικου, Messino, έρχεται για να δέσει όλα τα υλικά με την οξύτητά της. Απογειώνουμε την γεύση της με spicy τζίντζερ και κολοκυθόσπορο για φινίρισμα.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 150 γρ. πράσο
- 1 μήλο πράσινο καθαρισμένο
- 1 καρότο
- 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο
- 100 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
- αλάτι
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- πρόβειο γιαούρτι
- κρέμα βαλσάμικου Messino
- κολοκυθόσπορο
Οδηγίες
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το πράσο, το μήλο και το καρότο.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, και μόλις λιώσει, προσθέτουμε και τα λαχανικά μας. Περιμένουμε μέχρι να σοταριστούν καλά και να μαλακώσουν.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε κρέμα Βαλσάμικου Messino, το τζίντζερ τριμμένο και τον ζωμό κοτόπουλο και περιμένουμε να αρχίσουν να βράζουν.
- Ελέγχουμε τακτικά και μόλις τα λαχανικά μας είναι αρκετά μαλακά, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε για άλλα 15 λεπτά ακόμα, ώστε να δέσει και να αποκτήσει πηχτή υφή.
- Χτυπάμε την σούπα με blender χειρός ή απλό blender και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κρέμα Βαλσάμικου Messino, κολοκυθόσπορο και 1κ.σ. πρόβειο γιαούρτι.
Tip της Συνταγής
- Αν θέλετε να αναδείξετε ακόμα περισσότερο τα αρώματα της γλυκιάς κολοκύθας, τότε χρησιμοποιήστε και τον φούρνο σας!
- Κόψτε την κολοκύθα σε φέτες και προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180C αέρα.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με την σάρκα προς τα κάτω, και ψήστε για 45 λεπτά.
- Βγάλτε στην άκρη, μέχρι να κρυώσει λίγο, καθαρίστε την ψίχα του και, στη συνέχεια, προσθέστε στο υπόλοιπο μείγμα τον ζωμό.
- Με αυτό τον τρόπο αποβάλλετε την υγρασία του υλικού και αποφεύγετε να βγει η σούπα σας «νερουλή».