Μοσχάρι Ραγού με Παπαρδέλες
Το μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες είναι η πιο νόστιμη και μαλακή εκδοχή κοκκινιστού κρέατος που θα βρείτε! Αυτό που το κάνει τόσο τρυφερό, είναι ο πολύωρος χρόνος πάνω σε χαμηλή φωτιά και η αργή διαδικασία δεσίματος των γεύσεων. Αγαπημένο φαγητό για οικογενειακά ή επίσημα τραπέζια, το μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες τρώγεται αχνιστό και με μπόλικη σάλτσα!
Μοσχάρι Ραγού με Παπαρδέλες
Πετυχαίνουμε την απαραίτητη οξύτητα που ισορροπεί το πιάτο με κρέμα Βαλσάμικου τρούφα, Messino! Η έξτρα προσθήκη του αστεροειδούς γλυκάνισου χαρίζει τα πιο πλούσια αρώματα, ενώ το συνοδεύουμε και με χειροποίητες παραδοσιακές παπαρδέλες. Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις παπαρδέλες με κριθαράκι ή ρύζι. Έτσι, μετατρέπουμε μία κλασσική δημοφιλή συνταγή σε μία ιδιαίτερη εκδοχή της με παραδοσιακό χαρακτήρα.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 πακέτο πακέτο παραδοσιακές παπαρδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 καρότα
- 2 κλ. σέλερυ
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 10 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 100 γρ. Κρέμα Βαλσάμικου με Τρούφα Messino
- 1 λίτρο κοκκίνο κρασί αγιωργίτικο
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Παίρνουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι και τα χοντροκόβουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις, κάψει προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το σκόρδο και περιμένουμε να βγάλει τις μυρωδιές του. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και τον γλυκάνισο.
- Σβήνουμε με την κρέμα Βαλσάμικου τρούφα, Messino, και το κόκκινο κρασί και μόλις πάρει βράση και εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και τον ζωμό.
- Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χτένι σε τρεις δόσεις, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου 2 ώρες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Όταν έχει μαλακώσει πια, αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε την σάλτσα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε άφθονο αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και βράζουμε σύμφωνα με την αναγραφόμενη ώρα στο πακέτο.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, σερβίρουμε μαζί με το κρέας, περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα.
Tip της Συνταγής:
- Αν ο χρόνος σας είναι σχετικά περιορισμένος, χρησιμοποιήστε χύτρα ταχύτητας! Έτσι, θα μειώσετε τον χρόνο παρασκευής στο μισό και δε θα χάσετε την τρυφερότητα του κρέατος.