Μοσχάρι Ραγού με Παπαρδέλες

Μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες

Το μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες είναι η πιο νόστιμη και μαλακή εκδοχή κοκκινιστού κρέατος που θα βρείτε! Αυτό που το κάνει τόσο τρυφερό, είναι ο πολύωρος χρόνος πάνω σε χαμηλή φωτιά και η αργή διαδικασία δεσίματος των γεύσεων. Αγαπημένο φαγητό για οικογενειακά ή επίσημα τραπέζια, το μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες τρώγεται αχνιστό και με μπόλικη σάλτσα!

 

Μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες και κρέμα βαλσαμικού Messino

Μοσχάρι Ραγού με Παπαρδέλες

Πετυχαίνουμε την απαραίτητη οξύτητα που ισορροπεί το πιάτο με κρέμα Βαλσάμικου τρούφα, Messino! Η έξτρα προσθήκη του αστεροειδούς γλυκάνισου χαρίζει τα πιο πλούσια αρώματα, ενώ το συνοδεύουμε και με χειροποίητες παραδοσιακές παπαρδέλες. Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις παπαρδέλες με κριθαράκι ή ρύζι. Έτσι, μετατρέπουμε μία κλασσική δημοφιλή συνταγή σε μία ιδιαίτερη εκδοχή της με παραδοσιακό χαρακτήρα.
Μερίδες 4
Εκτέλεση 2 hours 30 minutes

Υλικά
  

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πακέτο πακέτο παραδοσιακές παπαρδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 καρότα
  • 2 κλ. σέλερυ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 10 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 γρ. Κρέμα Βαλσάμικου με Τρούφα Messino
  • 1 λίτρο κοκκίνο κρασί αγιωργίτικο
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
Μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες και κρέμα βαλσαμικού Messino
Η συνταγή δημιουργήθηκε με
Κρέμα Βαλσάμικου Τρούφα MESSINO product link

Οδηγίες
 

  • Παίρνουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι και τα χοντροκόβουμε.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις, κάψει προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το σκόρδο και περιμένουμε να βγάλει τις μυρωδιές του. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και τον γλυκάνισο.
  • Σβήνουμε με την κρέμα Βαλσάμικου τρούφα, Messino, και το κόκκινο κρασί και μόλις πάρει βράση και εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και τον ζωμό.
  • Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χτένι σε τρεις δόσεις, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου 2 ώρες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν έχει μαλακώσει πια, αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε την σάλτσα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε άφθονο αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και βράζουμε σύμφωνα με την αναγραφόμενη ώρα στο πακέτο.
  • Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, σερβίρουμε μαζί με το κρέας, περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα.

Tip της Συνταγής:

  • Αν ο χρόνος σας είναι σχετικά περιορισμένος, χρησιμοποιήστε χύτρα ταχύτητας! Έτσι, θα μειώσετε τον χρόνο παρασκευής στο μισό και δε θα χάσετε την τρυφερότητα του κρέατος.
Share