Ψητό Καλαμάρι με Κουσκουσάκι Λαχανικών

Ψητό καλαμάρι

Το ψητό καλαμάρι είναι ένα απ’ τα πιο απλά, κι όμως απαιτητικά πιάτα για να γίνει γευστικό και μαλακό! Συνοδεύει τα καλοκαιρινά και Σαρακοστιανά γεύματα και στην εκδοχή του ψητού στην σχάρα γίνεται ένας πεντανόστιμος μεζές.

Ψητό καλαμάρι

Ψητό Καλαμάρι με Κουσκουσάκι Λαχανικών

Προσφέρουμε την απαραίτητη οξύτητα και ένταση στο ψητό καλαμάρι μας, γαρνίροντας με κρέμα βαλσάμικου λεμόνι Messino. Συνοδεύουμε με ένα άκρως γευστικό κουσκουσάκι, το οποίο βράζουμε μέσα σε αρωματικό ζωμό και ανακατεύουμε με πιπεριές και μαϊντανό. Προαιρετικά, αντικαθιστούμε την κρέμα βαλσάμικου με πέρλες βαλσάμικου λεμόνι, Messino και αναβαθμίζουμε την παρουσίαση του πιάτου μας. Και στις δύο περιπτώσεις, ο συνδυασμός των γεύσεων συνθέτει ένα μοναδικό γαστρονομικό αποτέλεσμα!
Μερίδες 2
Εκτέλεση 25 minutes

Υλικά
  

  • 900 γρ. φρέσκα καλαμάρια
  • 300 γρ. κουσκουσάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κολοκύθι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • κρέμα Βαλσάμικου λεμόνι Messino
  • εναλλακτικά πέρλες λεμόνι Messino
  • χοντρό αλάτι
  • ζωμό λαχανικών
  • αλάτι ψιλό
Ψητό καλαμάρι με κουσκουσάκι λαχανικών
Η συνταγή δημιουργήθηκε με
Κρέμα Βαλσάμικου Λεμόνι MESSINO product link

Οδηγίες
 

Για το κους κους:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό λαχανικών (ή κύβο) και αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Προσθέτουμε το κους κους και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπόλ με λίγο ελαιόλαδο.
  • Πλένουμε τις πιπεριές και το κολοκύθι και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο (η στο γκριλ) μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε σε κιβάκια τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε όλα στο κουσκουσάκι.
  • Στίβουμε το lime και το περιχύνουμε στο κους κους μας.
  • Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το ψητό καλαμάρι:

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα.
  • Δυναμώνουμε την φωτιά και περιμένουμε η σχάρα μας να κάψει καλά. Ψήνουμε τα καλαμάρια μας για περίπου έξι λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μαζέψουν λίγο.
  • Αφαιρούμε από την σχάρα και σερβίρουμε τα καλαμάρια μαζί με το αρωματικό κους κους
  • Περιχύνουμε με κρέμα Βαλσάμικου λεμόνι Messino και αλατίζουμε κατά προτίμηση.
  • Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε πέρλες λεμόνι Messino για εκρηκτική γεύση και εντυπωσιακή παρουσίαση.

Tip της Συνταγής:

  • Για μεγαλύτερη ευκολία, προτείνουμε να ετοιμάσετε το ψητό καλαμάρι στην γκριλιέρα!
  • Ωστόσο, αν προτιμάτε την σχάρα και θέλετε να διατηρήσετε τα καλαμάρια σας ζουμερά, χωρίς να στεγνώσουν, προσοχή στα εξής: α. Δώστε μεγάλη σημασία στην υψηλή θερμοκρασία της σχάρας σας! Όσο πιο ζεστή είναι, τόσο πιο γρήγορα θα απομακρύνει την υγρασία απ’ το σώμα του και θα θωρακίσει χυμούς και γεύση. β. Τηρήστε αυστηρά τους χρόνους ψησίματος.
Share