Σάντουιτς με Πανσέτα, Κρέμα Μανιταριών και Καπνιστή Sauce

Σάντουιτς με πανσέτα

Σάντουιτς με πανσέτα μία διαφορετική επιλογή για finger food. Ένα χορταστικό και εύκολο να φτιάξεις γεύμα για το σπίτι ή το γραφείο. Μπορεί επίσης να γίνει ορεκτικό, να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο σε μία βραδιά barbeque ή ακόμα και σαν κυρίως γεύμα. Η απλότητα των υλικών είναι και το πλεονέκτημα του, γιατί μπορείτε με μεγάλη ευκολία να κάνετε πολλές παραλλαγές του. Σερβίρετε διαφορετικές εκδοχές του ίδιου πιάτου με ποικίλους γευστικούς συνδυασμούς σε ένα πλατό με μικρά σάντουιτς.

Σάντουιτς με πανσέτα

Σάντουιτς με Πανσέτα, Κρέμα Μανιταριών και Καπνιστή Sauce

Στο κρύο σάντουιτς με πανσέτα πρωταγωνιστής είναι η καπνιστή γεύση. Το βασικό υλικό μας, η καπνιστή κρέμα βαλσάμικου Messino, προσφέρει όλη την απαραίτηση ένταση και γεύση και κάνει το πιάτο να ξεχωρίζει. Με την ciabatta, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά όχι μόνο εμπλουτίζουμε το πιάτο μας γευστικά, αλλά του προσφέρουμε συνολικά μια νέα, υψηλής γαστρονομίας, ταυτότητα. Δένουμε με κρέμα γάλακτος και ολοκληρώνουμε με γαρνίρισμα από flakes παρμεζάνας.
Μερίδες 4
Εκτέλεση 3 hours

Υλικά
  

  • ψωμί τύπου ciabatta
  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα
  • αλάτι χοντρό
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια agaricus κομμένα στα 4
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ porcini
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • φρέσκο θυμάρι
  • Καπνιστή κρέμα Βαλσάμικου Messino
  • baby ρόκα
  • τοματίνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε flakes
  • αλάτι
  • πιπέρι
Σάντουιτς με πανσέτα και καπνιστή κρέμα βαλσάμικου Messino
Η συνταγή δημιουργήθηκε με
Καπνιστή Κρέμα Βαλσάμικου MESSINO product link

Οδηγίες
 

Για την πανσέτα:

  • Παίρνουμε την πανσέτα μας και πασπαλίζουμε την πέτσα της με χοντρό αλάτι.
  • Την τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε λίγο νερό και ελαιόλαδο, προσέχοντας να μην βραχεί η πασπαλισμένη πέτσα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 120 βαθμούς για 2 ώρες και 15 λεπτά και μετά στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να τραγανίσει η πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα porcini:

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ενώ κόβουμε τα μανιτάρια agaricus σε τέταρτα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψουν, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε και τα μανιτάρια agaricus.
  • Όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα porcini και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το μίγμα.
  • Αφαιρούμε απ’ την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
  • Ρίχνουμε το μίγμα μας στο blender και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για το σερβίρισμα:

  • Παίρνουμε την ciabatta και την κόβουμε στην μέση.
  • Βγάζουμε την πανσέτα από το ψυγείο και κόβουμε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε στο ψωμί την κρέμα με τα μανιτάρια, τις φέτες της πανσέτας, ντοματίνια, baby ρόκα, flakes παρμεζάνας και φυσικά περιχύνουμε με την Καπνιστή κρέμα Βαλσάμικου Messino.

Tip της Συνταγής:

  • Η πανσέτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο χωρίς πρόβλημα. Επομένως, κερδίστε χρόνο παρασκευής, προετοιμάζοντάς την από το προηγούμενο βράδυ.
Share