Ντάκος Συνταγή

Ντάκος συνταγή

Ο κρητικός ντάκος συνταγή είναι το ορεκτικό που βρίσκουμε σε κάθε ελληνικό τραπέζι λόγω των απλών και οικονομικών υλικών του. Μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα, καθώς οι κριθαροκουλούρες θα σας χορτάσουν. Πρόκειται για ένα πιάτο που μας συνοδεύει χειμώνα-καλοκαίρι όμως λόγω της εποχικότητας των βασικών υλικών του, ο ντάκος απολαμβάνεται καλύτερα τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ντάκος συνταγή

Ντάκος Συνταγή

Για τον ντάκο συνταγή επιλέξαμε λευκό ξύδι, Messino, αρωματισμένο με ρίγανη και δημιουργήσαμε ένα μοναδικό αρωματικό πιάτο. Οι ζηλευτές πρώτες ύλες, όπως οι ζουμερές τομάτες, η κάπαρη και το παρθένο ελαιόλαδο, ενώνουν τις γεύσεις τους και ποτίζουν τις κριθαροκολούρες με τα πιο παραδοσιακά, ελληνικά αρώματα!
Μερίδες 1
Εκτέλεση 10 minutes

Υλικά
  

  • 2 κριθαροκουλούρες
  • 3 τομάτες ξεφλουδισμένες
  • ελαιόλαδο
  • 30 γρ. λευκό ξύδι αρωματισμένο με ρίγανη Messino
  • φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ. κάπαρη
Ντάκος συνταγή με αρωματικό ξύδι ρίγανη Messino
Η συνταγή δημιουργήθηκε με
Αρωματικό Ξύδι με Ρίγανη MESSINO product link

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι.
  • Προσθέτουμε στο blender μόνο την μία ξεφλουδισμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το αρωματικό ξύδι με ρίγανη Messino, την ζάχαρη, το αλάτι και την φρέσκια ρίγανη και χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τα ζουμιά τους μέσα σε ένα μπωλ.
  • Ενώνουμε τις ντομάτες με το μίγμα που δημιουργήσαμε στο blender.
  • Παίρνουμε τις κριθαροκουλούρες, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο κατά προτίμηση και ρίχνουμε το μίγμα με τις ντομάτες από πάνω.
  • Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με την τριμμένη φέτα, την κάπαρη και λίγο αρωματικό ξύδι με ρίγανη Messino για extra γεύση και άρωμα.

Tip της Συνταγής:

  • Αν δεν έχετε στο σπίτι σας κριθαροκούλουρα, τότε χρησιμοποιήστε παξιμάδια! Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείτε να τα θρυμματίσετε σε κομμάτια με τα χέρια σας.
  • Μη βρέξετε με νερό τα κριθαροκούλουρα! Διατηρήστε προσεκτικά τα ζουμιά από τις τομάτες με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε τα στο τέλος. Η γεύση που θα απορροφήσει, θα είναι μοναδική.
  • Χρησιμοποιήστε ζάχαρη! Είναι ο κατάλληλος τρόπος να ισορροπήσετε την οξύτητα της τομάτας.
Share